Woensdag 27 Maart 2024

woensdag27.03
Nederland, Amsterdam - Agnietenkapel (Universiteit van Amsterdam) - Evenement
Betrokkenheid van de gemeenschap bij landschapsbeheer in Noord-Ghana
Woensdag 27 Maart 2024 13:00 - 14:30

Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.

Eric Bayala promoveert op het proefschrift: 'Community engagement in landscape governance and prospects for operationalising integrated landscape approaches in northern Ghana'. Promotoren zijn dr. M.A.F. Ros-Tonen en prof. dr. T.C.H. Sunderland. Copromotoren zijn dr. J. Reed en dr. H. Djoudi.

Kijk hier voor meer informatie.

woensdag27.03
Nederland, Amsterdam - Agnietenkapel (Universiteit van Amsterdam) - Evenement
Inclusieve multi-stakeholderplatforms voor landschapsbenaderingen in Zuid-Zambia
Woensdag 27 Maart 2024 15:15 - 16:45

Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.

Freddie Siangulube promoveert op het proefschrift: 'Towards inclusive and negotiated environmental governance: The potential of multi-stakeholder platforms for landscape approaches in Southern Zambia'. Promotoren zijn dr. M.A.F. Ros-Tonen en prof. dr. T.C.H. Sunderland. Copromotor is dr. J. Reed.

Kijk hier voor meer informatie.

woensdag27.03
België, Brussel - Bozar, Paleis voor Schone Kunsten - Film
‘The Dam - Ali Cherri’
Woensdag 27 Maart 2024 19:30 - 22:30

Soedan, in de buurt van de Merowe-dam. Maher werkt in een traditionele steenbakkerij die gevoed wordt door het water van de Nijl. Elke avond trekt hij stiekem de woestijn in om een mysterieuze constructie van modder te bouwen. Terwijl het Soedanese volk in opstand komt om hun vrijheid op te eisen, begint zijn creatie langzaam een eigen leven te leiden...

In aanwezigheid van de regisseur.

Let op: Deze film zal extra muros worden vertoond in Cinema RITCS (Antoine Dansaertstraat 70 1000 Brussel).

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van za02.03
t/m zo25.08
Nederland, Rotterdam - Wereldmuseum Rotterdam - Tentoonstelling
A World in Common

Tate Modern exhibition ‘A World in Common’, with the works of Tami Mneyele fellows Mbi-even Efforbi Em'kal Eyongakpa IV, Samson Kambalu and Santu Mofokeng, will be now shown at Wereldmuseum Rotterdam!

The exhibition will be opened on 2 March, during the Museumnacht010. A World in Common explores the dynamic landscape of photography on the African continent today. 22 artists of different generations and from different regions come together. They explore how photography and film enables them to explore the legacy of the past and imagine a shared future full of possibilities. A World in Common is curated by Osei Bonsu, British-Ghanese writer and curator of International Art at Tate Modern, where he is responsible for developing the museum's collection and broadening the representation of artists from Africa and the African diaspora.

Check here for more information.

van wo06.03
t/m do04.04
Nederland, Amsterdam - The Black Archives (tijdelijke locatie) - Tentoonstelling
Dynamics of the Diaspora: Exploring Ghanaian Migration & Emancipation

De nieuwe (tijdelijke) locatie van TBA biedt ook ruimte voor pop-up exposities. Van 6 maart t/m 4 april is de pop-up expositie 'Dynamics of the Diaspora: Exploring Ghanaian Migration & Emancipation’. Er is een groeiende Ghanese gemeenschap in Amsterdam en Nederland. De geschiedenis en aanwezigheid van de Ghanese gemeenschap krijgen niet veel aandacht in Nederlandse culturele instellingen, media en archieven. Wat zijn de verborgen geschiedenissen van de Ghanese migratie? In deze pop-up tentoonstelling verkennen we de Ghanese diaspora cultuur en geschiedenis in Nederland, aan de hand van uniek archiefmateriaal en kunst van Kenneth Aidoo, Gabriela Akyea en Marcel van den Berg. bezoekers worden uitgenodigd om verhalen, foto's, documenten en gedachten te delen om het archief te verrijken.