Donderdag 18 April 2024

donderdag18.04
Nederland, Amsterdam - Rialto - Film
Augure - Africadelic
Donderdag 18 April 2024 19:00

Augure De jonge Congolees Koffi woont al 15 jaar in België, waar hij getrouwd is met Alice, die nu zwanger is van een tweeling. Zij wil graag haar schoonfamilie ontmoeten en dat is een van de redenen om terug te keren naar Koffi's geboorteland. Eenmaal gearriveerd is er niemand om ze op te halen, dus rijden ze op eigen houtje naar het familiehuis. Daar worden ze uiterst koel ontvangen – Koffi's moeder Mujila begroet ze niet eens. Wordt hem zijn vertrek destijds nog altijd kwalijk genomen? Of ligt aan de wijnvlek in zijn gezicht, die al sinds zijn geboorte door de familie wordt gezien als een teken van demonisch kwaad? Een klein incident maakt alles nog veel erger.

Africadelic is een in Amsterdams gevestigd platform en festival dat zich inzet voor de promotie van Afrikaanse en Afrikaanse diasporische culturele creativiteit, diversiteit en activisme in Nederland en daarbuiten.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van za02.03
t/m zo25.08
Nederland, Rotterdam - Wereldmuseum Rotterdam - Tentoonstelling
A World in Common

Tate Modern exhibition ‘A World in Common’, with the works of Tami Mneyele fellows Mbi-even Efforbi Em'kal Eyongakpa IV, Samson Kambalu and Santu Mofokeng, will be now shown at Wereldmuseum Rotterdam!

The exhibition will be opened on 2 March, during the Museumnacht010. A World in Common explores the dynamic landscape of photography on the African continent today. 22 artists of different generations and from different regions come together. They explore how photography and film enables them to explore the legacy of the past and imagine a shared future full of possibilities. A World in Common is curated by Osei Bonsu, British-Ghanese writer and curator of International Art at Tate Modern, where he is responsible for developing the museum's collection and broadening the representation of artists from Africa and the African diaspora.

Check here for more information.