Vrijdag 19 April 2024

vrijdag19.04
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Afro Fest
Vrijdag 19 April 2024 23:59

Op 19 april staat het meest sensationele afrobeatfeest van Amsterdam in Paradiso. Dompel jezelf onder in alle drie de zalen van Paradiso die deze eerste editie van Afro Fest gegarandeerd onvergetelijk gaan maken. Laat je in de grote zaal meeslepen door de pulserende beats in een atmosfeer die doordrenkt is met een eclectische mix van afrobeats, dancehall, hiphop, r&b en amapiano. De dj's zijn meesters in het creëren van een muzikale ervaring die al je zintuigen prikkelt en je meeneemt op een reis door diverse genres. Bereid je voor op een feestelijke explosie, waar de dansvloer vibreert op het ritme van de meest opzwepende beats.

Voor de liefhebbers van een meer intieme ervaring, is er in de bovenzaal een Silent Disco waar r&b en hiphop samensmelten tot een harmonieuze soundtrack voor al je smooth moves.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van za02.03
t/m zo25.08
Nederland, Rotterdam - Wereldmuseum Rotterdam - Tentoonstelling
A World in Common

Tate Modern exhibition ‘A World in Common’, with the works of Tami Mneyele fellows Mbi-even Efforbi Em'kal Eyongakpa IV, Samson Kambalu and Santu Mofokeng, will be now shown at Wereldmuseum Rotterdam!

The exhibition will be opened on 2 March, during the Museumnacht010. A World in Common explores the dynamic landscape of photography on the African continent today. 22 artists of different generations and from different regions come together. They explore how photography and film enables them to explore the legacy of the past and imagine a shared future full of possibilities. A World in Common is curated by Osei Bonsu, British-Ghanese writer and curator of International Art at Tate Modern, where he is responsible for developing the museum's collection and broadening the representation of artists from Africa and the African diaspora.

Check here for more information.