Agenda 20 - 26 Januari 2019

Zondag 20 Januari

zondag20.01
Nederland, Amsterdam - Tolhuistuin - Muziek
concert: Baloji
Zondag 20 Januari 2019 21:00

Het concert van Baloji is verplaatst van 7 december 2018 naar 20 januari 2019. Baloji: "Due to availability problems, BALOJI’s show previously planned on December 7 will be postponed to January 20, 2019. We apologize for the inconvenience." Reeds gekochte kaarten blijven geldig of kunnen geretourneerd worden bij Ticketmaster tot en met 19 januari 2019. Baloji, wat ‘man van de occulte wetenschap’ betekent in het Swahili, is een in Congo geboren en in België opgegroeide muzikant, dichter en filmregisseur (hij regisseert al zijn eigen video clips). Met een mix van swingende afro beats, Franstalige hiphop en zeer dansbare futuristische funk maakt hij bezwerende en eigengereide muziek. Eerder dit jaar verscheen zijn derde album ‘137 Avenue Kaniama’, vernoemd naar de straat in zijn geboorteplaats Lubumbashi, bij het Bella Union label (bekend van John Grant, Fleet Foxes en Beach House). Op dat album hoor je de inspiratie uit het muzikale erfgoed van de jaren zeventig goed terug; het decennium waarin Afro-Amerikaanse artiesten en Afrikaanse muziek elkaar wederzijds beïnvloedden. Met het bijbehorende boek ‘137 Avenue Kaniama’ geeft Baloji zijn allesomvattende kijk op het huidige tijdsgewricht en waar het in de maatschappij mis gaat. Een geëngageerde kunstenaar dus, die soms predikt, maar vooral het publiek alsmaar wilder doet dansen.

baloji paradiso

Vrijdag 25 Januari

vrijdag25.01
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
J.S. Ondara (singer-songwriter uit Kenia)
Vrijdag 25 Januari 2019 19:30

J.S. Ondara is opgegroeid in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Hij maakt al zo lang als hij zich kan herinneren zijn eigen muziek, geïnspireerd op Amerikaanse songwriters. Voor zijn carrière verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Zijn keuze voor Minneapolis was snel gemaakt: Dat is de stad waar zijn grote idool Bob Dylan vandaan komt. In Minneapolis maakt J.S. Ondara al snel naam met betoverend sterke folk-rock liedjes. Hij zingt over wat hij ziet, voelt en meemaakt op een plek die zó anders is dan zijn thuis. Debuutalbum 'Tales of America' is dan ook J.S. Ondara's unieke weergave van the American Dream.

paradiso

Zaterdag 26 Januari

van za26.01
t/m zo31.03
Nederland, - Nederland - Muziek
Muziekvoorstelling De Uitdaging 2019 - Kris Berry + Minyeshu

Begeleid door Thijs Borsten en zijn band maken twee zangers uit verschillende muzikale werelden kennis met elkaar en elkaars repertoires. Beide gasten vertellen aan de hand van foto’s en filmpjes iets over hun leven en waarom ze in de muziek terecht zijn gekomen. Ze zingen een liedje uit hun diepste herinnering en samen liedjes uit elkaars repertoire. Samen voeren ze een speciale versie van een bekend Nederlands nummer uit. Kris Berry is een Curaçaose zangeres en songwriter. In 2011 werd ze door Radio 6 uitgeroepen tot hét Soul & Jazz talent en stond ze op het North Sea Jazz Festival.De Ethiopische zangeres Minyeshu combineert Ethiopische dansmuziek met westerse elementen. Minyeshu begon haar carriere bij het grootste dans- en muziekgezelschap van Ethiopië: het Nationale Theater. Ze zong bij de band Ambassal en met Marco Borsato op Friends for War Child. Er volgden projecten met o.a. Zoumana Diarra, Het Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest, New Cool Collective en Youssou N’Dour. Thijs Borsten maakt muziektheatervoorstellingen en verzamelt daarvoor al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen en bijzondere verhalen.

thijsborsten  speellijst