Dans- en theateragenda

Dans en theater

zaterdag11.06
Nederland, Amsterdam - De Meervaart - Dans en theater
RISE... & L'U L'A - double bill by Simone Heijloo (NL) & Tebby Ramasike (ZA)
Zaterdag 11 Juni 2022 20:30

Let op: RISE... en L’U L’A vormen een double-bill. Beide voorstellingen zijn te bezoeken met hetzelfde ticket.  Gedachten over het ongemak van de onzekerheid van de toekomst en de nabijheid van het einde. RISE: Concept & Choreografie: Tebby W.T. Ramasike. Dans: Simone Heijloo. Productie: TeBogO Dance - TBO in samenwerking met Simone Heijloo. L’U L’A is een Afrikaanse hedendaagse dansvoorstelling. over eenheid en het herontdekken van de verbinding met de natuur en anderen. Zijn we wat we doen en hoe we eruit zien? Concept & Choreografie: Simone Heijloo. Dans: Anna Valentini Productie: Simone Heijloo in samenwerking met Meervaart.

meervaart

van zo03.07
t/m ma04.07
Nederland, Amsterdam - Theater Bellevue - Dans en theater
Julidans: Amala Dianor (SN/FR), Marco da Silva Ferreira (PT) / Via Katlehong (ZA) met Via Injabulo

Een feest van explosieve dans en opzwepende ritmes uit de townships. ‘Een verpletterende voorstelling, extreem dynamisch, intens, met een geweldig stuwend ritme’ (Theaterkrant). Critici wonden er na het zien van Via Katlehong Dance tijdens Julidans 2018 geen doekjes om: wie naar een show van deze dansgroep uit de Zuid-Afrikaanse townships gaat, krijgt een theaterbeleving die nog lang nazindert.

meer-info

van di12.07
t/m wo13.07
Nederland, Amsterdam - Internationaal Theater Amsterdam (Stadsschouwburg) - Dans en theater
Julidans: Qudus Onikeku (NG) / The QDance Company met Re:INCARNATION

Een wervelwind van kleur en ritme uit het hart van Lagos, Nigeria. Op de opzwepende urban grooves van Lagos, de stad die bruist van de jeugdige energie, keert de Nigeriaanse danser en choreograaf Qudus Onikeku terug naar de afrobeat van de jaren zeventig met hedendaagse hiphop, dancehall en funky house. Re:incarnation is opgebouwd rond de drie fasen van reïncarnatie: geboorte, dood en wedergeboorte. Gedragen door de groepsenergie komen de krachtige persoonlijkheden van de performers onverbloemd naar voren. Ieder verwerkt Fela Kuti’s afrobeat-roots op z’n eigen manier, opnieuw bekeken vanuit de dans- en muziekstijlen van nu. Zo toont Re:incarnation de kracht van de zwarte cultuur, zijn compromisloze vreugde én het vermogen om zichzelf opnieuw uit te vinden.

meer-info