Muziekagenda

Evenement

van do01.10
t/m zo11.10
Nederland, - Nederland - Evenement
Afro_Vibes Festival 2020 gaat door. Live in de theaters en digitaal. Van 1-10 oktober is de 17e editie in Amsterdam, Rotterdam & Utrecht

Door de COVID-19 pandemie is het Afrovibes-team terug gegaan naar de tekentafel en een volledig nieuw programma gemaakt, met live voorstellingen in de theaters en met inspirerende presentaties, talks, voorstellingen en performances digitaal. Alles natuurlijk corona-proof. Dit jaar  met voorstellingen van actuele en eigenzinnige makers en kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Tunesië, Senegal en natuurlijk uit Nederland.

afrovibes    facebook

dinsdag27.10
Nederland, Amsterdam - OBA, Centrale bibliotheek - Evenement
Cinema Literair X Africa in the Picture - Mandabi
Dinsdag 27 Oktober 2020 19:30 - 22:00

Cinema Literair, het film- en boekenprogramma van de OBA slaat de handen ineen met Africa in the Picture, het Amsterdamse filmfestival dat focust op film, kunst en literatuur van makers uit Afrika en de Afrikaanse diaspora wereldwijd. Na de talkshow vertonen we een klassieker van de Afrikaanse cinema: Mandabi (1968) van meestercineast en literaire auteur Ousmane Sembène (Senegal, 1923-2007). De film is gebaseerd op een verhaal uit de bundel van Sembène Le mandat, précédé de Vehi-Ciosane, 1966 (Engelse titel: The Money-Order with White Genesis).
Het verhaal gaat over een Senegalese man van middelbare leeftijd, getrouwd met twee vrouwen en met meerdere kinderen, die een postwissel ontvangt. Hoe graag hij die ook wil inwisselen, het lukt hem maar niet. Dan krijgen zijn buren lucht van de postwissel en biedt een rijke zakenman aan hem te helpen met het verzilveren. Let op: gesprek en ondertiteling film zijn in het Engels.

oba