Agenda 02 - 08 Juni 2019

Zondag 02 Juni

van vr31.05
t/m zo02.06
NL, Hilvarenbeek - Beekse Bergen - Muziek
BCUC (Zuid-Afrika) op Best Kept Secret Festival 2019

Het sensationele Afro-psychedelische collectief BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness) begon als sociale bijeenkomst in geboortedorp Soweto, Zuid-Afrika. BCUC heeft zich sindsdien ontwikkeld als een alliantie van gitaristen, djembé-spelers, fluitisten en spoken-word-artiesten, allemaal gericht op ‘oplossingsgerichte’ politiek en een vurige hang naar samenwerking. Geleid door de – inderdaad – joviale predikant Jovi is BCUC het bewijs dat activisme en plezier elkaar niet uitsluiten. In hun eigen woorden: “for the people, by the people, and with the people.” Hét feestje van Best Kept Secret?

bestkeptsecret

Maandag 03 Juni

maandag03.06
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
concert: Irma (Kameroen)
Maandag 03 Juni 2019 19:30

Geen wonder dat Irma Pany al op 12-jarige leeftijd haar eerste nummers schreef. Met een vader als gitarist en een moeder die in het koor zong leek Irma’s toekomst als singer-songwriter en componiste een onvermijdelijke roeping. Haar ruwe soulstem zette ze eerst in voor home made video’s die ze op YouTube postte, maar al snel richtte ze samen met Michael Goldman het label My Major Company op waarop ze haar debuutalbum ‘Letter to the Lord’ uitbracht. De muziek van de Kameroense laat dansbare ritmes, folk, r&b en elektronisch samensmelten. Voor haar nieuwe album dat dit jaar zal uitkomen heeft Irma 12 nummers geschreven, en voor al deze 12 nummers een videoclip geregisseerd. Dit visuele album zal ze solo met haar gitaar presenteren.

paradiso

Woensdag 05 Juni

woensdag05.06
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 05 Juni 2019 22:00

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night. Mamady Kouyate will be absent for another two weeks. In his stead, his bandmates are showcasing some of their own projects.10:00pm  

barbes mandingoambassadorsatmyspace

Donderdag 06 Juni

donderdag06.06
Nederland, Amsterdam - Bitterzoet - Muziek
concert: Sinkane (Soedan/VS)
Donderdag 06 Juni 2019 20:30

Als er een muzikant is die het predicaat veelzijdig verdient, is het Ahmed Gallab wel. De multi-instrumentalist werd geboren in Londen, groeide op in Soedan, ging wonen in New York en reisde als bandlid van onder andere Caribou en Yeasayer de hele wereld over. Sinds een jaar of tien doet hij dat ook met zijn eigen afrofunkband Sinkane, zowel in geografisch als in muzikaal opzicht. Afro-rock, electronica, krautrock, funk en zo’n beetje alles daartussenin vormen een hypnotiserend en dansbaar geheel. Op donderdag 6 juni keert hij met zijn band en een nieuw album terug naar Amsterdam voor een optreden in Bitterzoet.

meerinfo

Zaterdag 08 Juni

van za08.06
t/m zo09.06
NL, Nijmegen - De Vasim - Muziek
Drift Festival met Orlando Julius & The Heliocentrics (Nigeria)

Met Orlando Julius & The Heliocentrics en verder o.a. British Murder Boys, DJ Bone Marcos Valle, Abstract Division, Voiron, Rik Payne & Bert Bert, Blawan Ben UFO, Wally Badarou, Gerd Janson, Sadar Bahar, The Mauskovic Dance band, Carista, De Sluwe Vos, Shifted, Alienata, Bruxas, Anthea & Oshana, Volcov & Patick Gibin Job Sifre, Arp Frique & Family, Jasmín, Kid Machine, en vele andere groepen

driftfestival

van za08.06
t/m ma10.06
Nederland, Nijmegen - Park Brakkenstein - Muziek
Music Meeting met optredens van diverse Afrikaanse groepen

Music Meeting introduceert hoogwaardige muziek uit alle windstreken die zelden of niet live te horen is in Nederland en Europa. Hierin initieert en ondersteunt het festival grensverleggende projecten van nieuw en onontdekt of onderbelicht talent. Dit doet Music Meeting met een driedaags internationaal muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt tijdens Pinksteren in het feeërieke Park Brakkenstein te Nijmegen, een uniek landschapspark met de status van rijksmonument. Met optredens  van o.a. van Bassekou Kouyaté (Mali), die festivals over de hele wereld op zijn kop zet met de ngoni, Blick Bassy (Kameroen) en Mokoomba uit Zimbabwe..

musicmeeting