Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Dinsdag 09 Januari 2018

van wo06.12
t/m za13.01
Nederland, - Nederland - Muziek
South African Road Trip - Celebrating Life

Feestelijke uitbundigheid en intieme songs. Ga tijdens de koude wintermaanden in anderhalf uur op reis langs de Westkaap van Zuid-Afrika. Het Khayelitsha United Mambazo Choir en Xhosa-zangeressen Lungiswa Plaatjies en Nomapostile Nyiki nemen je, samen met de Afrikaanse rapper Jitsvinger, mee naar het meest westelijke deel van Zuid Afrika. De rijkdom aan talen, hun culturen en (kerst)tradities in deze regio staat centraal in South African Road Trip - Celebrating Life. De cast wordt begeleid door multi-instrumentalist Dionys Breukers en een prachtig podiumbreed videodecor. Hierop zullen beelden vertoond worden die speciaal voor deze voorstelling op de Westkaap gefilmd zijn.

bostheaterproducties speellijst sa-roadtrip

van do21.09
t/m zo28.01
Nederland, Den Haag - Haags Historisch Museum - Tentoonstelling
Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof

Met de nieuwe tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof wordt het levensverhaal verteld van Willem Frederik Cupido, Guan Anthony Sideron en andere van oorsprong Afrikaanse bedienden, die in de achttiende eeuw in slavernij aan Europese hoven werden geschonken. Hiermee brengt het museum een tot nog toe weinig bekend aspect van de Nederlandse geschiedenis naar voren. Daar waar tentoonstellingen over het hofleven vaak voorbij gaan aan bedienden en al helemaal aan die met een niet-Europese achtergrond, licht het Haags Historisch Museum hen nu juist uit.

hhm

van ma13.11
t/m vr02.02
, Amsterdam - Arti et Amicitiae - Tentoonstelling
African Amicitiae

Een warm welkom voor kunst en kunstenaars uit Afrika! African Amicitiae presenteert een selectie kunstenaars van het Afrikaanse continent afkomstig uit de Collectie van de Thami Mnyele Stichting. Een terugblik op de residencies, die de stichting de afgelopen 25 jaar voor Afrikaanse kunstenaars mogelijk heeft gemaakt. Pauline Burmann, kunstlievend lid, is voorzitter van deze stichting. De tentoonstelling en de publicatie, samengesteld door Edith Rijnja en Harald Schole, toont vele persoonlijke artistieke visies, kunst zonder grenzen. In de tentoonstelling is werk opgenomen van: Dineo Seshee Bopape (ZA), Clifford Charles (ZA), Hassan & Husein Essop (ZA), Hadia Gana (LY), James Iroha Uchechukwu (NG), Admire Kamudzengeree (ZW) Atta Kwami (GH), Zanele Muholi (ZA), Odili Donald Odita (NG), Samsom Kambalu (MW), Rehab El Sadek (EG), Michael Tsegaye (ET), Mohamed Ahmed Abdel Rasoul (SD), Victor Ekpuk (NG), Moshekwa Langa (ZA), Dominique Zinkpè (BJ).

arti  thamimnyele