Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Vrijdag 14 Oktober 2022

vrijdag14.10
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Rema (Nigeria)
Vrijdag 14 Oktober 2022 19:00

In 2019 scoorde Divine Ikubor oftewel Rema grote hits met tracks als ‘Dumebi’ en ‘Corny’. Ook was een van zijn allereerste hits 'Iron Man' te vinden in Barack Obama’s 2019 summer playlist. Zijn missie om afrobeats over de hele wereld te verspreiden staat centraal in alles wat de 22-jarige singer-songwriter en rapper doet. Rema’s sound omschrijft hij zelf als ‘afrorave’, een afrobeats subgenre met Arabische en Indiase invloeden. Begin dit jaar kwam debuutalbum ‘Rave en Roses’ uit, waar o.a. 6LACK, Chris Brown en AJ Tracey op terug te horen zijn. This is definitely one to watch!

melkweg

van wo05.10
t/m zo16.10
Nederland, - Nederland - Evenement
Afrovibes Festival 2022: Rupture | Rapture

Afrovibes 2022, de verrukking en plezier van contact met anderen en de verscheurdheid en ontwrichting tussen mensen en culturen. Festival met theater, dans, performance, mode, muziek uit en over Afrika. Dit jaar met een focus op West Afrika. RUPTURE | RAPTURE – De 19e editie van Afrovibes Festival brengt opnieuw een programma dat de diversiteit en kracht van verandering in het Afrikaanse continent laat zien. Dit jaar is onze focus vooral op West Afrika en de West-Afrikaanse diaspora in Europa. De choreografen, regisseurs, schrijvers, dansers, acteurs en grafisch ontwerpers komen uit Senegal, Ivoorkust, Kameroen, Guinee, Congo, uit Kenia en Zuid-Afrika en uit de Afrikaanse diaspora in Frankrijk, Oostenrijk, België en Nederland. Het thema dit jaar is RUPTURE | RAPTURE. De verrukking en het plezier dat we krijgen uit ons contact met anderen. En de verscheurdheid en ontwrichting die kan ontstaan tussen mensen en culturen. In diverse locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

afrovibes

van vr14.10
t/m zo16.10
Nederland, Den Haag - Filmhuis Den Haag - Film
iAfrica Film Festival 2022 - Through African Eyes!

Sinds het koloniale verleden draagt het Afrikaanse continent bij aan de welvaart van de internationale gemeenschap. Toen begon het met het leveren van mijnbouwproducten, agrarische producten, aardolie, gas en andere delfstoffen. Nu spitst de wereldwijde jacht op grondstoffen zich toe op zeldzame metalen om de groene revoluties (Green Deal) te realiseren. Met de 6de editie van het filmfestival willen de oprichters de kracht van Afrika belichten opdat er meer bewustzijn ontstaat over wat het Afrikaanse continent bijdraagt aan de wereldwijde welvaart zowel op economisch als op cultureel gebied. Elk jaar staat een land of regio centraal. Dit jaar is dit Congo. Om precies te zijn de Democratische Republiek Congo. Met de filmselectie krijgt je meer inzicht over de geschiedenis, de cultuur en de economische inbreng van Congo. Er zullen ook films over andere landen worden vertoond. Naast film is ook een hedendaagse dansvoorstelling en Q&A’s met filmmakers. Het iAfrica Film Festival opent op vrijdag 14 oktober met de film JUWAA van de filmmaker Nganji Mutiri. Een bekroonde kunstenaar geboren in Bukavu en momenteel woonachtig in België. Hij werkt in theater, film, poëzie en fotografie en is altijd op zoek naar verbindingen en perspectieven tussen het bijzondere en het universele. JUWAA is zijn eerste speelfilm als schrijver en regisseur.

iafricafilmfestival filmhuisdenhaag  concordiacc

van za01.10
t/m ma31.10
, - various locations - Evenement
Black Achievement Month

De Black Achievement Month wordt jaarlijks in de maand oktober gehouden. Het festival heeft als doel de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten. Met dit jaar onder meer een tentoonstelling, gesprekken, muziek en dans in het Cobra Museum (Amstelveen); voostellingen in het Afrovibes Festival; film in de Bijlmerbios (Amsterdam) en het Filmhuis Den Haag; dans in OBA-De Hallen (Amsterdam), Ladysmith Black Mambazo in Muziekgebouw aan 't IJ. Ook locaties in Rotterdam en Utrecht.

meer-info programma