Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Woensdag 12 Juli 2023

van wo12.07
t/m do13.07
Nederland, Amsterdam - Internationaal Theater Amsterdam (Stadsschouwburg) - Dans en theater
Julidans 2023: Shadow Survivors - Cie Zora Snake (CAM/FR)

Zestig minuten furieus-dynamische dans uit Kameroen. In Shadow Survivors woedt de crisis in Kameroen, dat als een van de eerste Afrikaanse landen onafhankelijk werd. De pijn van het koloniale verleden is er in volle hevigheid voelbaar. Met hedendaagse dans, traditionele Kameroense dansen en hiphop roept choreograaf Zora Snake op tot een wereld zonder etnische en politieke frictie. We zien en horen er in Nederland weinig van: Kameroen is in een crisis die miljoenen mensen treft. Vanuit het noorden voert terreurorganisatie Boko Haram aanvallen uit. In het oosten zoeken honderdduizenden vluchtelingen uit buurland Centraal-Afrikaanse Republiek een veilig heenkomen. En dan woedt er ook nog een oplevende, bloedige 'taalstrijd': in de Engelstalige regio zijn een half miljoen mensen op de vlucht voor milities die afscheiding nastreven van de door Franstaligen gedomineerde regio.

meer-info

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.