Donderdag 25 Mei 2023

van do25.05
t/m vr26.05
Nederland, Amsterdam - Brakke Grond - Dans en theater
Mathieu Charles - MAGGOT BRAIN II: A SOLILOQUY OF GHOSTS: Een ode aan de multidimensionaliteit van de Afrikaanse Diaspora.
Donderdag 25 Mei 2023 20:00
t/m Vrijdag 26 Mei 2023

Een metafysische, poëtische reis en zoektocht naar werelden die niet langer onderhevig zijn aan de koloniale verbeeldingen. Mathieu Charles creëert een ode aan de multidimensionaliteit van de Afrikaanse Diaspora door middel van tekst, geluid, geur en beweging. Hierbij samplet hij verschillende mythologieën en kosmologieën om de idee van een Diaspora Continuüm te traceren langs bezeten landschappen.

meer-info

van za18.03
t/m vr09.06
, - various locations - Dans en theater
Dear beloved friend - Studio Dries Verhoeven & Kininso Koncepts

Verhoeven ging op onderzoek uit en nam het vliegtuig naar Lagos, Nigeria; binnenkort de grootste stad ter wereld, in een land dat uit haar voegen barst. Terwijl de problemen zich er opstapelen, trof hij een volk aan dat blaakt van de energie en utopisch denken. De apocalyps is er duidelijk niet in fashion. Een groter contrast met de Europese bezorgdheid was nauwelijks voorstelbaar. Fantaseren de Nigerianen tegen beter weten in? Of houden wij ons in Europa juist te zeer vast aan de wereld van gisteren? Dear beloved friend, is een live filmvoorstelling. Rechtstreeks vanuit Nollywood, het centrum van de Afrikaanse filmindustrie, verbeelden de vlammende performers van Kininso Koncepts onze Europese angstdromen. Via een live internetverbinding richten zij zich tot ons in onze comfortabele schouwburgstoelen. Aanjagend, ontregelend en onontkoombaar, zoals de toekomst zelf.  CREDITS: concept en regie Dries Verhoeven; creatief producent Joshua Alabi; performance Ayoola Odubona, Israel Efosa Okpoko, Olorunniyi Zion Praise, Uche Enechukwu, Uche Kingsley Mborogwu. In 9 theaters in het hele land en op Oerol

volledige speellijst  TheaterRotterdam  StadsschouwburgUtrecht

van do11.05
t/m za03.06
BE, Brussel (Ixelles/Elsene) - Le Rideau - Dans en theater
Kunstenfestival des Arts 2023

Met een uitgebreider festival in 2023. Dit jaar o.a. uit Afrika: Nadia Beugre (Ivoorkust/Frankrijk) & Faustin Linyekula (DR Congo)

meer-info