Agenda 21 - 27 Januari 2018

Woensdag 24 Januari

woensdag24.01
Nederland, Utrecht - Academiegebouw Univ. Utrecht - Lezing en debat
Promotie Phoebe Mbasalaki over levenservaringen van zwarte vrouwen in intieme relaties met andere vrouwen in Zuid-Afrikaanse townships
Woensdag 24 Januari 2018 12:45 - 13:45

Hoe construeren zwarte vrouwen in intieme relaties met andere vrouwen in Zuid-Afrikaanse townships hun seksualiteit? Dit is de centrale vraag in het promotieonderzoek van Phoebe Kisubi Mbasalaki. Zij belicht in haar proefschrift de levenservaringen van deze zwarte vrouwen in de townships van Kaapstad en Johannesburg.  
Homoseksualiteit 'on-Afrikaans'

uu

Donderdag 25 Januari

donderdag25.01
Nederland, Utrecht - Universiteit Utrecht - Lezing en debat
Rondetafeldiscussie over gender en ras binnen de universiteit
Donderdag 25 Januari 2018 15:30 - 17:30

Op 25 januari gaan Zuid-Afrikaanse en Nederlandse wetenschappers met elkaar in gesprek rond het thema 'Decolonizing the University: Gender and Race in Academic Space'.  Deelnemers zijn dr. Zethu Matebeni, prof. dr. Gloria Wekker, prof. Kopano Ratele, dr. Rolando Vázquez en Phoebe Mbasalaki. Prof. dr. Rosemarie Buikema is voorzitter van het gesprek. De lezing is onderdeel van de Doing Gender Lectures, die georganiseerd worden door de Nederlandse Onderzoekschool Genderstudies (NOG) in samenwerking met het Graduate Gender Programme (GGeP) van de Universiteit Utrecht. Meer informatie over het gesprek is beschikbaar in het Engels.

uu