Agenda 05 - 11 September 2021

Zondag 05 September

zondag05.09
NL, Amsterdam - Nieuw Metropolis Zuidoost - Evenement
monument onthuld ter nagedachtenis aan Nelson Mandela
Zondag 05 September 2021 14:30 - 16:00

Op 5 september 2021 wordt door burgermeester Femke Halsema in Zuidoost een monument onthuld ter nagedachtenis aan Nelson Mandela. Voorafgaand aan de onthulling organiseert New Metropolis Zuidoost  op 30 augustus ‘A Tribute to Nelson Mandela’. Tijdens dit programma, gemodereerd door Jörgen Tjon a Fong, vertellen onder andere Vincent Henar, Noraly Beyer, Kadir van Lohuizen en Ilvy Njiokiktjien over hun bijzondere herinneringen aan de tijd dat Nelson Mandela een onuitwisbare indruk in hun levens achterliet. Daarnaast is er een expositie met foto’s Hans Mooren en Kadir van Lohuizen. Met in dit programma onder anderen: Noraly Beyer (Journalist, Presentator, Tekstschrijver, Voorlezer, Dagvoorzitter (Voormalig nieuwslezer NOS)), Vincent Henar (Oprichter Fra Fra Sound), Kadir van Lohuizen (Photojournalist and filmmaker), Hans Mooren (Fotograaf), Ilvy Njiokiktjien (Fotograaf). Geen beeld maar monument voor Mandela: Nelson Mandela krijgt in Amsterdam geen standbeeld. Daar zijn er al voldoende van, verspreid over de hele wereld. Het wordt dus een gedenkteken voor de Zuid-Afrikaanse leider. “Een eerbetoon aan de nalatenschap van Mandela,” zegt voorzitter Noraly Beyer namens de commissie. Zo gaat het Nelson Mandela-monument in Zuidoost eruitzien. Het monument voor Nelson Mandela in Zuidoost wordt gemaakt door Mohau Modisakeng. De Zuid-Afrikaan won deze week de competitie waarvoor dit voorjaar drie kunstenaars waren uitgenodigd.

meerinfo

zondag05.09
, - - Muziek
Mark my Wor(l)ds - Africa calls
Zondag 05 September 2021 15:00

Deze zomer vinden drie extra wereldmuziek concerten plaats in Zeist.  Mark My Wor(l)ds is een concert serie rond fluitist en globetrotter Mark Lotz die ook in het Utrechtse Museum Speelklok te zien is. Wereldmuziek met artiesten uit India, Brazilië, Uruguay en Gambia. De concerten vinden open air plaats en zijn gratis toegankelijk. Er zijn stoelen. Neem wat dekens, te eten en te drinken mee en geniet. Met Lilian Vieira, Shashwathi Jagadish, Heiko Dijker, Jalli Lamin Kuyateh (Gambia), Udo Demandt, Stefan Schmid, Sandip Bhattacharya, Daniel de Moraes. 
Zondag 5 September 15 uur, De Vijverhof, Den Dolder • Mark My Wor(l)ds - Africa Calls

meer info

 

Dinsdag 07 September

dinsdag07.09
NL, Maastricht - Auditorium Maastricht University - Lezing en debat
Diversity & Inclusivity Office presenteert: Een middag met een game-changer
Dinsdag 07 September 2021 14:00 - 17:30

WAARSCHUWING: deze spreker heeft de neiging om tijdens haar speech grappig en bevlogen te zijn, en woorden uit verschillende Afrikaanse talen te gebruiken. Vice-rector van de Universiteit van Kaapstad en hoogleraar in de wiskunde Mamokgethi Phakeng geeft inzicht in: "A disruptive presence: the making of an academic with a social conscience". Je krijgt de kans om van gedachten te wisselen met Prof. Phakeng, na te denken over je eigen verander-potentieel en om je te mengen met andere verstoorders. Tijdens het evenement maken we samen ook kunst onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Locatie: MECC-Auditorium

more info