Agenda 20 - 26 November 2022

Zondag 20 November

zondag20.11
BE, Leuven - Het Depot - Muziek
Soweto Gospel Choir - Swingende singers met oogverblindende muziek
Zondag 20 November 2022 20:00

Dé winnaar van de 2019 Grammy Award voor Best World Music Album, 's werelds meest geprezen koor brengt hun "Freedom" concert voor de eerste keer naar Europa. Afkomstig uit de stad Soweto, de geboorteplaats van de vrijheidsstrijd van de democratische beweging van Zuid-Afrika, inspireert het Soweto Gospel Choir luisteraars over de hele wereld met hun uitbundige mix van Afrikaanse gospel en internationale klassiekers. Deze groovy groep zingt én speelt kleurrijke en energieke muziek, doordrenkt met de traditionele ritmes en rijke harmonieën die we van hen gewend zijn. Verwacht een speciaal concert vol authentieke dans, vrolijkheid en ontroering! Voor fans van Ladysmith Black Mambazo en Johnny Clegg.

hetdepot

Woensdag 23 November

woensdag23.11
Nederland, Amsterdam - De Duif - Muziek
Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto
Woensdag 23 November 2022 20:15

De Sengalese kora-speler en zanger Ablaye Cissoko en de Franse accordeonist Cyrille Brotto geven op woensdag 23 november samen een concert in de Duif in Amsterdam. De twee bijzonder begaafde instrumentisten brachten dit jaar het album INSTANT uit. De Senegalese Ablaye Cissoko bespeelt de kora, een Afrikaanse dubbel-harp die steeds meer terrein wint binnen de westerse muziek. Hij is daarnaast getalenteerd zanger. De Franse accordeonist Cyrille Brotto is al jaren een bekend gezicht in de Zuid-Franse folk-wereld. Op het album INSTANT bundelden de twee bevriende muzikanten voor het eerst de krachten. Het resultaat is een magische plaat waarop moeiteloos wordt gelaveerd tussen Zuid-Franse folk en de Mandingo-traditie uit West-Afrika, waar modaliteit en polyritmiek organische elementen zijn.

meer-info

Vrijdag 25 November

vrijdag25.11
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Ziongate - Futuristische clubnacht gebaseerd op Afrikaanse elektronische riddims
Vrijdag 25 November 2022 23:59

Ziongate is a futuristic club night guided by electronic riddims from the motherland. In a world where people are overexposed to media, politics, and social pressure, Ziongate creates an alternative future. A world where the connection of the community rises above the individual. Zion is the last place where humans are truly free.

paradiso

Zaterdag 26 November

zaterdag26.11
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Mama Africa
Zaterdag 26 November 2022 23:30

Op zaterdag 26 november komt Mama Africa naar Paradiso met hun vijfjarig jubileum. Iedere verjaardag moet er natuurlijk een zijn voor in de boeken, daarom kan de organisatie niet wachten om deze vijfde verjaardag te vieren met deze prachtige community. Mama Africa komt altijd met de lekkerste plaatjes, de beste afrobeats en de Afrikaanse vibes zoals je die van hen gewend bent. De Grote Zaal wordt gehost door Mama Africa en in de Kelder vind je Deep Origin met Amapiano.

Paradiso