Vrijdag 10 Mei 2024

vrijdag10.05
Nederland, Den Haag - Paard - Muziek
Rootsriders feat. Mo Ali
Vrijdag 10 Mei 2024 20:00

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. De huidige zanger, Mo Ali uit Sudan, werd via sociale media gevonden. In 2024 gaat de band, een van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld, op pad om de 40e verjaardag van het album ‘Legend’ van Marley uitgebreid te vieren. Ze zullen er in PAARD op 10 mei ook een groot feestje van maken!

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Eindhoven - Muziekgebouw Eindhoven - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Vrijdag 10 Mei 2024 20:15

Het wereldberoemde a-capellakoor van Paul Simons 'Graceland' is al ruim 50 jaar een van de succesvolste Zuid-Afrikaanse acts ooit. Ze wonnen maar liefst vijf Grammys en begeleidden Nelson Mandela bij de uitreiking van zijn Nobelprijs voor de Vrede in Oslo in 1993. In de loop der jaren hebben de originele leden een aantal jongere leden verwelkomd. De nieuwere leden voorzien de groep van hun jeugdige energie. Hun prachtige en hartverwarmende harmonieën zijn onweerstaanbaar, uit duizenden herkenbaar en verspreiden een boodschap van vrede.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Deventer - Burgerweeshuis - Muziek
Togo All Stars
Vrijdag 10 Mei 2024 20:30

De Togolese hoofdstad Lomé ademt muziek. Een van de meest toonaangevende muzikale acts die de West-Afrikaanse metropool haar thuisbasis noemt, de Togo All Stars, brengt invloeden uit onder meer de in Ghana ontstane high-lifestroming en de befaamde, in Lagos originerende afrobeat van de legendarische Fela Kuti samen in hun eigenzinnige, opzwepende en spiritueel georiënteerde muziekstijl.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Den Haag - Paard - Muziek
Mama Africa
Vrijdag 10 Mei 2024 23:30

Mama Africa komt op 10 mei terug naar het Paard in Den Haag voor weer een avond vol Afrikaanse muziek! Mama Africa brengt de vetste tunes, dus zorg dat je je crew bij elkaar hebt voor een onvergetelijke avond! Strikt de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes!

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van za02.03
t/m zo25.08
Nederland, Rotterdam - Wereldmuseum Rotterdam - Tentoonstelling
A World in Common

Tate Modern exhibition ‘A World in Common’, with the works of Tami Mneyele fellows Mbi-even Efforbi Em'kal Eyongakpa IV, Samson Kambalu and Santu Mofokeng, will be now shown at Wereldmuseum Rotterdam!

The exhibition will be opened on 2 March, during the Museumnacht010. A World in Common explores the dynamic landscape of photography on the African continent today. 22 artists of different generations and from different regions come together. They explore how photography and film enables them to explore the legacy of the past and imagine a shared future full of possibilities. A World in Common is curated by Osei Bonsu, British-Ghanese writer and curator of International Art at Tate Modern, where he is responsible for developing the museum's collection and broadening the representation of artists from Africa and the African diaspora.

Check here for more information.