Vrijdag 14 Juni 2019

vrijdag14.06
Nederland, Den Haag - Institute of Social Studies - Lezing en debat
promotie: 'Essays on Evaluation of Social Protection Programmes in Ethiopia'
Vrijdag 14 Juni 2019 16:00

On 14 June 2019, ISS PhD researcher Zemzem Shigute Shuka will defend her thesis entitled 'Essays on Evaluation of Social Protection Programmes in Ethiopia'. Recognizing the interplay between different shocks, a recent trend in Ethiopia’s social protection landscape has been to 'bundle' various schemes and to go beyond the 'protection' motive of such schemes to try and sustainably enhance household resilience to shocks. Emblematic of this trend are the two flagship programs - the Productive Safety Net Program (PSNP) established in 2005, and the pilot Community Based Health Insurance (CBHI) scheme launched in 2011. In her research, Zemzem Shigute Shuka explores these programmes and their role in protecting rural households from vulnerability and exposure to different types of shocks.

more info

vrijdag14.06
Nederland, Amsterdam - Frascati in de Nes - Lezing en debatholland-festival
Postcolonial Body - The Welcome Table
Vrijdag 14 Juni 2019 17:00

Hoe verbeeld je het koloniaal verleden van een land als Congo of Nederland in kunst? Dit is een vraag waar Faustin Linyekula zich in zijn werk mee bezighoudt. In dit programma, aansluitend op de vertoning van de documentaires Échangeur en Faire-part, discussiëren de makers van de films, Anne Reijniers en Rob Jacobs, met theatermakers en andere kunstenaars over de verbeelding van het Nederlandse slavernijverleden en over een zwarte beeldtaal in de kunst. The Welcome Table is een nooit afgemaakte toneeltekst van de Amerikaanse schrijver James Baldwin, een prominent strijder tegen het racisme in zijn land.

hollandfestival

vrijdag14.06
Nederland, Amsterdam - Stedelijk Museum Amsterdam - Lezing en debatholland-festival
William Kentridge & Walid Raad
Vrijdag 14 Juni 2019 20:00

William Kentridge en de Libanees-Amerikaanse kunstenaar Walid Raad delen in hun werk een sterke betrokkenheid bij de stad waarin ze wonen, respectievelijk Johannesburg en Beiroet. Die steden keren vaak terug in hun videowerk, installaties, animaties, foto’s en performances. De aanwezigheid van Kentridge in het Holland Festival en Let’s be honest, the weather helped, de solotentoonstelling van Raad in het Stedelijk, bieden bij uitstek de gelegenheid de twee kunstenaars met elkaar in gesprek te laten gaan. Een bijzondere ontmoeting, waarbij ze spreken over de zoektocht naar het vinden van passende vormen van expressie, de invloed van geweld op lichaam en geest en het werken met een alter ego.

hollandfestival