Vrijdag 16 Februari 2024

vrijdag16.02
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Afrojam
Vrijdag 16 Februari 2024 23:59

For true lovers of Afro & Dancehall Culture! Amsterdam get ready for a wild night filled with the sounds of the Motherland and the Islands! Jamrock & Afrolosjes zijn al jaren de pioneers van de Afro & Dancehall sound, en sluiten tijdens AFROJAM de handen in één. Get ready voor de meest opzwepende dancehall en energieke afrobeats, samen met de meest getalenteerde DJ's en wildest dancers. Stil blijven staan is geen optie, want iedereen gaat losjes!

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.