Dinsdag 20 Februari 2024

dinsdag20.02
Nederland, Amsterdam - Agnietenkapel (Universiteit van Amsterdam) - Lezing en debat
Promotie: Cardiometabolische ziekten en effectiviteit van gezondheidszorg in Afrika onder de Sahara
Dinsdag 20 Februari 2024 16:00 - 17:30

Peter Otieno promoveert op het proefschrift: 'Multimorbidity of Cardiometabolic Diseases and Effectiveness of Integrated Healthcare System Response in sub-Saharan Africa'. Promotor is prof. dr. C.O. Agyemang. Copromotor is dr. G. Asiki.

Kijk hier voor meer informatie.

dinsdag20.02
Nederland, Amsterdam - Zuid-Afrikahuis - Lezing en debat
You strike a woman, you strike a rock
Dinsdag 20 Februari 2024 17:00 - 18:00

‘You strike a woman, you strike a rock.’ Deze beroemde tekst van verzet is het symbool geworden van de moed en kracht van Zuid-Afrikaanse vrouwen, ook al staan ​​ze in hun dagelijks leven nog steeds voor enorme uitdagingen. Het geweld tegen vrouwen is verbijsterend hoog in Zuid-Afrika en wordt de tweede pandemie na Covid-19 genoemd. Op donderdag 20 februari zal de Zuid-Afrikaanse journaliste Ané van Zyl meer vertellen over hoe zij de verhalen van deze vrouwen vertelt, en deelt enkele van haar eigen ervaringen. Ook bespreekt ze hoe lokale kunstenaars, theatermakers en muzikanten dit onderwerp hebben aangepakt om bewustzijn te creëren en actie teweeg te brengen.

Kijk hier voor meer informatie.

dinsdag20.02
Nederland, Amsterdam - Zuid-Afrikahuis - Literatuur
Bespreking ‘How To Be a Revolutionary’ van C.A. Davis
Dinsdag 20 Februari 2024 19:00 - 21:30

Gitte Postel bespreekt de al door vier leeskringers bewonderde roman How To Be a Revolutionary van C.A. Davis.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.