Vrijdag 09 Februari 2024

vrijdag09.02
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Neema - Radar X Vanguard
Vrijdag 09 Februari 2024 19:00

Van Toronto naar Ethiopië! Neema is geboren in Addis Abeba maar groeide op in Zeeland. Deze samensmelting van twee totaal verschillende werelden leidt tot een krachtige sound. In juli 2020 verscheen haar eerste single, 'Feel Me', en niet veel later volgde haar debuut EP 'Lost'. Met vloeiende neo-soul en R&B sounds en een indrukwekkende stem is Neema dé artiest om in de gaten te houden!

Bij Melkweg RADAR ontdek je de hotste nieuwe acts van het moment, live vanuit de UP! Voor de editie van 9 februari slaan we de handen ineen met Vanguard: een platform ter ondersteuning van lokale artiesten die cross-over muziek maken. Deze soulful editie introduceert drie artiesten die Nederland hun thuis noemen maar er oorspronkelijk niet zijn geboren. Verwacht een mengelmoes van soul, jazz en andere muziek invloeden van over de hele wereld.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag09.02
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Terra, with Blck Mamba
Vrijdag 09 Februari 2024 23:59

Terra is a fresh weekly club concept in Paradiso showcasing sounds from the global electronic underground. With this week; Blck Mamba an artist based in Brussels with Nigerian heritage is joining the Terra tribe. She is dedicated to infusing nightlife with a fresh and vibrant atmosphere through a fusion of cutting-edge club music. Her aim is to provide a selection of upbeat and lighthearted tracks that inspire people to dance including genres like UK funky, kuduro, amapiano, baltimore, hard drum, and baile funk alongside Terra resident CHALÉ and Wes Lee.

Check here for more information.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.