Vrijdag 23 Februari 2024

vrijdag23.02
Nederland, Den Haag - Paard van Troje - Muziek
Afrosideral
Vrijdag 23 Februari 2024 19:30

Afrosideral brengt een mystieke schittering met zich mee op 23 februari in PAARD. De Afro-Cubaanse multi-instrumentalist combineert melodieuze rap en hypnotiserende drums en stuurt je een tijdloze trance in. Als vakman van het woord wordt zijn muziek zorgvuldig gemaakt en op smaak gebracht met zowel oude als moderne instrumenten, beïnvloed door Afrojazz, Dub, Experimentele Muziek, alles onder de paraplu van Afro-Cubaanse muziek. Zijn optreden is een golf van energie; alsof hij bezeten is door de drums, improviseert en danst hij terwijl hij anderen laat dansen.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag23.02
Nederland, Eindhoven - Effenaar - Muziek
Bongeziwe Mabandla
Vrijdag 23 Februari 2024 20:00

Bongeziwe Mabandla laat traditionele en moderne muzikale invloeden versmelten in vindingrijke soulvolle folknummers. De zanger en gitarist groeide op aan de Oostkaap van Zuid-Afrika, maar verhuisde later naar Johannesburg om te werken aan zijn carrière. Ondanks deze verandering bleef hij zingen en schrijven in het Xhosa, zijn moedertaal. Inmiddels heeft hij drie albums uitgebracht en heeft hij meerdere South African Music Awards (SAMA) gewonnen. Met zijn verfrissende benadering van Afrikaanse muziek wordt Bongeziwe Mabandla inmiddels wereldwijd gehoord en verscheen hij onder andere ook op de laatste single Apho van Alfa Mist.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag23.02
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Mama Africa
Vrijdag 23 Februari 2024 23:59

Mama Africa is coming back to Amsterdam on the 23rd of February for another amazing edition!Mama Africa serves you a mix of the best Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & more African vibes! Check out our aftermovies and our playlist below to get in the mood.

Check here for more information.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van vr23.02
t/m zo25.02
België, Leuven - Het Depot (Copy) - Muziek
Cool Festival

The Cool Festival brings a lineup featuring the best of funk, soul, afrobeat, jazz and hiphop. With, among others, Les Amazones d’Afrique, formed in Bamako, Mali, in 2014 by three renowned Malian music stars and social change activists, Mamani Keïta, Oumou Sangaré and Mariam Doumbia. And with Raql, from Brussels and with Cape Verdean, Portuguese and Angolan origins.

Check here for more information.

van do22.02
t/m do07.03
Nederland, - Nederland - Film
Chocolat (re-release)

Voor haar debuutfilm Chocolat baseerde Claire Denis zich op haar eigen jeugd, die ze gedeeltelijk in West-Afrika doorbracht als kind van een Franse koloniale bestuurder. Spaarzame dialogen, strak gekadreerde beelden en een niet-lineaire verhaallijn: Chocolat bevat alle stijlkenmerken van Denis' latere werk.

Te zien in diverse cineville theaters vanaf 22 februari.

Kijk hier voor meer informatie.