Zondag 25 Februari 2024

zondag25.02
België, Borgerhout - De Roma - Muziek
Bongeziwe Mabandla
Zondag 25 Februari 2024 20:00

De veelzijdige Zuid-Afrikaanse muzikant en zanger Bongeziwe Mabandla brengt een innemende mix van afro-folk, soul en electronica. De in Johannesburg gevestigde artiest zingt voornamelijk in zijn moedertaal Xhosa (een taal die voornamelijk gesproken wordt aan de Oostkaap van Zuid-Afrika). In eigen land werd hij al genomineerd voor de belangrijke awards SAMA (South African Music Awards) en ook zijn videoclip voor Bawo Bam werd genomineerd voor de Capital City Black Film Awards.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van vr23.02
t/m zo25.02
België, Leuven - Het Depot (Copy) - Muziek
Cool Festival

The Cool Festival brings a lineup featuring the best of funk, soul, afrobeat, jazz and hiphop. With, among others, Les Amazones d’Afrique, formed in Bamako, Mali, in 2014 by three renowned Malian music stars and social change activists, Mamani Keïta, Oumou Sangaré and Mariam Doumbia. And with Raql, from Brussels and with Cape Verdean, Portuguese and Angolan origins.

Check here for more information.

van do22.02
t/m do07.03
Nederland, - Nederland - Film
Chocolat (re-release)

Voor haar debuutfilm Chocolat baseerde Claire Denis zich op haar eigen jeugd, die ze gedeeltelijk in West-Afrika doorbracht als kind van een Franse koloniale bestuurder. Spaarzame dialogen, strak gekadreerde beelden en een niet-lineaire verhaallijn: Chocolat bevat alle stijlkenmerken van Denis' latere werk.

Te zien in diverse cineville theaters vanaf 22 februari.

Kijk hier voor meer informatie.