Zaterdag 17 Februari 2024

zaterdag17.02
Nederland, Amsterdam - Bitterzoet - Muziek
Will Linley
Zaterdag 17 Februari 2024 20:00

Will Linley is een popmuzikant en liedjesschrijver uit Kaapstad, Zuid-Afrika die een achtergrond heeft in klassieke zang. Hij wordt gezien als een rijzende ster in de Zuid-Afrikaanse popmuziek, staat op grote festivals en verzorgt het voorprogramma van onder anderen Matthew Mole en OneRepublic.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag17.02
Nederland, Rotterdam - Theater Rotterdam (v/h Rotterdamse Schouwburg) - Dans en theater
Great Apes of the West Coast
Zaterdag 17 Februari 2024 20:15

Princess Isatu Hassan Bangura (25) studeerde af als performancekunstenares aan de Toneelacademie Maastricht. In het seizoen 2021-2022 maakte ze haar debuut op het grote podium van NTGent in de cast van Grief and beauty van artistiek leider Milo Rau.

Nu voelt ze zich klaar om haar meest persoonlijke verhaal te delen, in een poging zich een mogelijke toekomst voor te stellen. Daarvoor moet ze in haar West-Afrikaanse cultuur duiken, op zoek naar de wortels van haar voorouders.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.